Jegyzői tájékoztatólevél

on .

fulophaza-kozseg-cimereTisztelt Fülöpházi Választópolgár!

 Magyarország köztársasági elnöke országos népszavazást tűzött ki 2016. október 2-ára. A népszavazásra feltett kérdés: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

 

A szavazás napján reggel 6 órától este 19 óráig lehet szavazni, a Fülöpháza, Kossuth utca 2. sz. alatti szavazókörben ( Ady Endre Művelődési Ház).

 A szavazóköri névjegyzékbe történő felvételről a választók 2016. augusztus 16-ig tájékoztatást kaptak a Nemzeti Választási Irodától, de a Helyi Választási Irodától is kérhető információ.

 A szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgár személyesen szavazhat. A szavazás napján fülöpházi lakcímétől távol tartózkodó választópolgár, belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel, külföldön Magyarország külképviseletein adhatja le szavazatát.

 Átjelentkezést 2016. szeptember 30-án( péntek) 16 óráig, a külképviseleti névjegyzékbe vételt 2016. szeptember 24-én (szombat) 16 óráig lehet kérni a www.valasztas.hu oldalon, illetve levélben vagy személyesen a Fülöpházi Helyi Választási Irodán (Önkormányzati Hivatal, Fülöpháza, Kossuth utca 5.)

 A mozgásában egészségi állapota, vagy fogyatékossága miatt gátolt választópolgár, meghatalmazott útján vagy levélben, mozgóurna iránti kérelmet nyújthat be legkésőbb 2016. szeptember 30-án (pénteken) 16.00 óráig a Helyi Választási Irodához, a szavazás napján 15.00 óráig pedig a szavazatszámláló bizottsághoz. A kérelemnek tartalmaznia kell a választópolgár nevét, születési nevét, születési helyét, anyja nevét, személyi azonosítóját. Ha átjelentkezéssel szavazó választópolgár igényel mozgóurnát a kérelemnek tartalmaznia kell azt a címet, ahova a mozgóurna kiszállítását kéri. Mozgóurna iránti kérelem letölthető itt, vagy a Helyi Választási Iroda honlapjáról www.fulophaza.hu weboldalon, a Választás 2016 fül alatt.

 Tájékoztatjuk a Tisztelt Választópolgárokat, hogy szavazóhelyiségünk akadálymentes.

 A szavazat leadására azt követően kerülhet sor, ha a szavazatszámláló bizottság megállapította a választópolgár személyazonosságát és személyi azonosítóját( régi nevén személyi szám) vagy lakcímét, és szerepel a névjegyzékben.

 A személyazonosság igazolására alkalmas:

  •          magyar hatóság által kiállított személyazonosító igazolvány (személyi igazolvány, régi könyvecske formátumú személyi)
  •         magyar hatóság által kiállított ideiglenes személyazonosító igazolvány
  •         magyar hatóság által kiállított vezetői engedély
  •          magyar hatóság által kiállított útlevél, ideiglenes útlevél

 A személyi azonosító igazolására alkalmas:

  •          személyi azonosítót igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)
  •          hatósági bizonyítvány, illetőleg igazolás a személyi azonosító jelről

 A lakcím igazolására alkalmas:

  •          lakcímet igazoló hatósági igazolvány
  •      régi könyvecske formátumú személyazonosító igazolvány amennyiben a lakcímet tartalmazza

Személyazonosság és személyi azonosító vagy lakcím csak a szavazás napján is érvényes igazolvány valamelyikével igazolható.

Kerekegyháza, 2016. szeptember 15.

       Tisztelettel:

                                              Helyi Választási Iroda 

                                             Vezető 

Kapcsolat

Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal
Fülöpházi Kirendeltség
Vincze Miklós jegyző

Cím: 6042 Fülöpháza, Kossuth u. 5.
Telefon: 76/377-182, 76/546-054
Fax: 76/377-182
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.