Sajtóközlemény - Fenntartható települési közlekedésfejlesztés Fülöpházán PROJEKTZÁRÁS

on .

 

Fenntartható települési közlekedésfejlesztés Fülöpházán

Projektzárás

2019. december 31.

 

Fülöpháza Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.1.1-15 Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című felhívásra. A 46 000 000 forintos, vissza nem térítendő uniós forrás keretében a Kerekegyháza-Fülöpháza összekötőút lakott területi szakasza mentén valósultak meg fejlesztések.

A projektet Fülöpháza Község Önkormányzata a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft.-vel és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzattal szoros együttműködésben valósította meg, Bács-Kiskun Megye infrastruktúrája, és szolgáltatási színvonala javítása érdekében.

Fülöpháza Község vezetésének régi vágya egy olyan projekt kivitelezése, mely a tömegközlekedés infrastruktúrájának fejlesztését célozza meg, a mely az eddiginél biztonságosabb és az utasok igényeit jobban kiszolgáló közlekedést tesz lehetővé. A projekt megvalósításával a Petőfi Sándor és a Kossuth Lajos utcában közlekedő rendszeres helyközi járatok mindkét irányból történő fogadására alkalmas, a szakmai követelményeknek megfelelő, öböllel ellátott autóbusz megállóhelyek és várók, peronok alakultak ki, a hozzájuk kapcsolódó akadálymentesített gyalogos és kerékpáros létesítményekkel együtt. A buszöblök és a kapcsolódó létesítmények az országos közúthálózat részét képező, 5215 jelű Kerekegyháza-Fülöpháza összekötőút lakott területi szakasza mentén valósultak meg.

A projekt során forgalmi épületek, forgalmi pálya fejlesztése, buszöblök kialakítása, az autóbusz-közlekedés alap-infrastrukturális feltételeinek fejlesztése megállóhelyek, váróhelyiség, autóbusz forduló kialakításával, peron kiépítése, kapcsolódó járdakapcsolatok kiépítése, fedett kerákpártárolók létesítése valósult meg.

A projekt keretében a szükséges új közúti jelzőtáblák (4 db tábla) elhelyezésére és burkolati jelek felfestésére is sor került (10 m2 burkolati jel).

A fejlesztésnek köszönhetően Fülöpházán minden adott a fenntartható közlekedéshez, mely hozzájárul az élhető települési környezet kialakulásához.

További információ: https://www.bacskiskun.hu/onkormanyzat/top-megyei-projektek/fenntarthato-telepulesi-kozlekedesfejlesztes-fulophazan

 

 

 

 

 

Kapcsolat

Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal
Fülöpházi Kirendeltség
Vincze Miklós jegyző

Cím: 6042 Fülöpháza, Kossuth u. 5.
Telefon: 76/377-182, 76/546-054
Fax: 76/377-182
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.