Szakmai beszámoló

on .

Szakmai beszámoló

Fülöpháza Község Önkormányzata

MFP-KKE/2019

Magyar Falu Program – Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására

Fülöpháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. augusztus 29-én megtartott rendkívüli ülésén határozott az MFP-KKE/2019 kódszámú pályázat benyújtásáról, amelyet sikeresen meg is nyert.

Településünk lakosságszáma - Kecskemét és Kerekegyháza városok közelsége miatt - folyamatosan növekszik, így az itt élők és idetelepülők számára kistelepülésünk a nyugalmat, csendes és rendezett környezetet igyekszik biztosítani.

A településnek nagyon fontos a róla kialakított első benyomás, az a kép, amelyet elsőként a közterületek jellege ad az odalátogatók számára, így jó lehetőségnek látta az önkormányzat ezt a pályázatot, melynek keretében a településnek lehetősége nyílt beszerezni olyan új gépeket, traktor alkatrészeket, melyek megkönnyítik a közterületek tisztántartását, karbantartását, gondozását, gallytalanítását.

Fontos szempont volt továbbá, hogy az eszközök növelik a munkavégzés hatékonyságát, amelyekkel biztosított a közparkok, járda melletti zöldterületek, emlékhelyek környezetének tisztán-, és rendben tartása.

A közterületek első benyomásának fontossága mellett, a település környezete nagyban befolyásolja az ott élő családok életminőségét. A rendezett, karbantartott közterületeken az ott élők, és az odalátogatók is szívesebben töltik szabadidejüket egy sétával, beszélgetéssel, így a település vonzereje is nőtt.

A pályázat keretében beszerzett eszközök a következők: 

  • ágaprító kardántengellyel
  • homlokrakodó
  • rézsűzúzó

Önkormányzati önerőből beszerzett eszközök:

  • Wol-met kanál
  • Wol-met hidraulikus trágyavilla

Az eszközök 2020. márciusában kerültek beszerzésre így önkormányzatunk a tavaszi munkálatok során már igénybe is vehette őket.

A vissza nem térítendő támogatás összege 3.999.999 Ft.

Az önkormányzat a projekt megvalósításához 470.400 Ft önerőt vállalt.

                                                                                               Nagyné Balogh Csilla

                                                                                                    polgármester

Kapcsolat

Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal
Fülöpházi Kirendeltség
Vincze Miklós jegyző

Cím: 6042 Fülöpháza, Kossuth u. 5.
Telefon: 76/377-182, 76/546-054
Fax: 76/377-182
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.