Szakmai beszámoló

on .

Szakmai beszámoló

Fülöpháza Község Önkormányzata

MFP-AEE/2019

Magyar Falu Program – Orvosi eszköz

Fülöpháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. május 24-én megtartott rendkívüli ülésén határozott a MFP-AEE/2019 kódszámú pályázat benyújtásáról, amelyet sikeresen meg is nyert az önkormányzat.

A vissza nem térítendő támogatás összege 2.475.257 Ft.

A támogatás segítségével megvalósult Fülöpháza Község egészségügyi ellátórendszerének fejlesztése, az egészségügyi alapellátási rendszer eredményességének és hatékonyságának javítása, a háziorvosi szolgálat és a védőnői szolgálat egészségügyi szolgáltatásainak korszerűsítése, bővítése.

A pályázat keretében beszerzett új eszközökkel kibővült a háziorvosi szakrendelés keretében elvégezhető vizsgálatok köre, illetve a védőnői szolgálat keretében végzett vizsgálatok köre is bővült. Ezáltal mérséklődtek az egészségügyi alapellátás területi egyenlőtlenségei, a fülöpházi lakosok helyben hozzá tudnak jutni olyan vizsgálatokhoz, amelyekért eddig el kellet utazni a településről, és az informatikai fejlesztés javította a kötelező online adatszolgáltatások zavartalan teljesítését, továbbá biztosította a védőnői eszközlistában szereplő beszerzését is.

A fülöpházi Medicina Bt. Háziorvosi szolgálatnak beszerzett orvosi eszközök a következők: 

  • Defibrillátor
  • Lang teszt II.
  • Kawe Piccolight ophtalmoszkóp
  • Holter vérnyomásmérő
  • Boka/Kar indexmérő

A fülöpházi Védőnői Szolgálatnak beszerzett orvosi eszközök a következők:

  • Magzati szívhangvizsgáló
  • Visus S kártyák, gyűrűskönyv
  • Vizsgálóágy
  • Audiométer szett

Az orvosi eszközökön felül beszerzésre kerültek a zavartalan, szabályszerű működéshez elengedhetetlenül szükséges kiegészítők is: köpenyek, lepedők, törölközők, orvosi csaptelepek, valamint kettő darab hűtőszekrény, három darab forgószék, egy darab laptop, egy darab asztali számítógép és egy nyomtató.

                                                                                               Nagyné Balogh Csilla

                                                                                                      polgármester

Kapcsolat

Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal
Fülöpházi Kirendeltség
Vincze Miklós jegyző

Cím: 6042 Fülöpháza, Kossuth u. 5.
Telefon: 76/377-182, 76/546-054
Fax: 76/377-182
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.