Meghívó - XIII. HELYI TERMÉK ÜNNEP – HUNGARIKUM FESZTIVÁL MEGNYITÓJÁRA

on .

M E G H Í V Ó
Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület ezúton tisztelettel meghívja Önt a
XIII. HELYI TERMÉK ÜNNEP – HUNGARIKUM FESZTIVÁL MEGNYITÓJÁRA, amely
2021. augusztus 13-án pénteken 17:30 órakor kerül megrendezésre Kecskemét főterén.

A fesztivál, mely a XV. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) társrendezvénye 17:30-kor a Tisza ’83 Citerazenekar műsorával, a Magyar Szablyavívó Egyesület szablyabemutatójával és karikás ostor bemutatóval kezdődik. Ezt követően a rendezvényt V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos nyitja meg, majd köszöntőt mond Prof. dr. Sztachó-Pekáry István a Kecskeméti Települési Értéktár Bizottság elnöke.
18 órától a Luca kútnál „Térségi Mesekuckó” program keretében Kecskemét térségéből az elmúlt évek legjobb gyermek mesemondóitól hallhatnak magyar népmeséket a kedves érdeklődők.

Az esti órákban operett dallamok csendülnek fel Csombort Teréz és Pál Attila a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművészeinek közreműködésével.

Szeretettel várjuk továbbá fesztiválunk mind a négy napján Önt és kedves családját.

Augusztus 12-15. között megvalósuló XIII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztiválon hungarikumok sokaságával találkozhat nemcsak a kiállítások alkalmával, de a gasztronómiában és a színpadi műsorokban is.
Egyesületünk célja, hogy felhívjuk a figyelmet a hungarikumokra, a nemzeti értékekre, amelyek értékőrző- és teremtő üzenetet hordoznak, kifejezik a magyar életérzést, alakítják és közösséggé kovácsolják magyarságunkat, hozzájárulnak identitástudatunkhoz.

A rendezvényen fellép többek között a szegedi Molnár Dixielnad Band Tormási Attilával a Penge Benge Jazz Bandből, Szandi, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, az Olasz Meló, Radics Sándor cimbalomművész, Fejős Jenő magyar nótaénekes, a Lakiteleki Tűzöltő Zenekar, Tengeri Attila, Csongrádi Béla és Nagy Dénes.
Bábelőadások, mesés programok, egész napos hagyományőrző családi és gyermek programok garantálják minden korosztály részére a kellemes időtöltést.

A NMI Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága Hungarikum kiállítással és játszóházzal, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat pedig Meseföld Élménybuszával várja az érdeklődőket, ahol kicsi és nagy gyerkőcöket egyaránt invitálnak egy vidám délutánra - színezéssel, ügyességi játékokkal, fejtörőkkel, kirakóval és finom falatokkal.

Az Aranyhomok Portéka Vásár minőségi ajándéktárgyai és élelmiszerei, a térségi népművészek mesterremekei mind a négy nap megvásárolhatóak lesznek.

Ismerje meg velünk a hungarikumok át! Fedezzük fel újra hagyományainkat! Éltessük a helyit, éltessük az igazit!

Szeretettel várjuk eseményünkre!Kecskemét, 2021. július 30.

Tisztelettel:

Szemereyné Pataki Klaudia s.k.

Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Elnöke

 

Kapcsolat

Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal
Fülöpházi Kirendeltség
Vincze Miklós jegyző

Cím: 6042 Fülöpháza, Kossuth u. 5.
Telefon: 76/377-182, 76/546-054
Fax: 76/377-182
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.